Followers

indie band..

fyi, mira ni sangat tidak suka dengan indie band cuz lagu dorg sangat la pelik! tp, takdela sampai nak muntah2 darah bile dgr lagu dorg eyh...*tolonglah, nape mira ske wat kesimpulan yang pelik...=P

tapi, after dgr xfresh.fm last week..*ye, citer minggu lepas la ni..gile lapuk..heheh

mira ske satu band ni..joanna & co. with the song "aku pelangi"...wah! sangat terpikat bile first time dengar okey..


after da abis dgr dorg kat xfresh tu mira trus cari myspace dorg! n dgr lagu tu sampai 20 kali..*gila ar kau nak dgr byk2..huhu

then, tetibe je mira teringat satu lagi lagu kat xfresh.."situasi"! mmg sedap abis la lagu tuh..mira pun search la jugak n found out lagu tuh BUNKFACE yang punye...


dengan rasa tak nyempat nye mira cr lak lagu tu kat youtube...*gilo kan? tapi, mmg salut la dgn dorg with lagu2 yang boley menukar perspektif mira ttg indie band nie..huhu *tu la, len kali belgak lagi! =P

so, start from that mira trus search for indie band lagi...if spe2 baik nak share ngn mira ley aje share2 band yang sedia ade ye? hehe

p/s : but still mira tak suke lagu indie yang memekak melolong!

8 comments:

Cik Mira said...

hahaha indie band bes.
tp xsume lah kan
lagu die layan jek
hehe
ade 1 group ni
indo punye band
pon bes
kalo blom pnah dgr la kan
band nye name 'Kertas'
try search lagu Penantian & Kekasih yang tak dianggap
mantap!
;D

the cinta said...

yup2! tak sume band best cuz lagu dorg ske jerit2..huhu
ouh mira penah dengar band 'kertas'..
okey2!
nty mira carik ye..
hehehe

Cik Mira said...

haha. bes bes
mari layan lagu indie
kikiki
kao ade lagu2 bes inform taw

the cinta said...

*uhuk2!
mira br je terjun dlm keminatan indie band ni la cikMira..
huhu..
klu ade pun dgr ntuh2 da lapu nye lagu kut!huhu..

EM AN said...

banyak lagi yang best, kalau nak list kan memang tak terlayan beb. indie ni best sebab musik diorang bukan nya cara korang dress-up.

the cinta said...

ala..
cara dress-up tak penting pun..
the music mmg best but yang kuat2 itu sangat la tidak menarik kadang2 :P

EM AN said...

tak banyak sangat yang kuat-kuat musik dia, kalau nak yang betul kuat dengan laju, cuba layan genre hardcore takpun thrashcore.
confirm sakit otak, kalau jenis yang xbiasa dengar hehe.

the cinta said...

hehhee..
mmg tak biasa dgr pun!
br start nak dgr
but now nye lagu2 baru AGAK okey la utk telinga..huhu