Followers

hutang tagged cai darling...

Starting:
What is the starting time?
:> 3.30 PM :D
What's your name?
:> mira Cinta! cukop? hehe
Your zodiac sighn?
:> saggitarius
How about your birthday?
:> december 16 each n every year will be the same!
Your hight is....?
:> saya PENDEK!
And your weight is....?
:> saya KEDING *mak saya cakap! ;P
Lasts:
Last person you saw?
:> keluarga CINTA! buley? hehe
You hugged?
:> EMAK saya
To smile at you?
:> adek saya! *bile kne marah pown mau senyum juga! mungeks
You smiled at?
:> diri sendiri! *saya gila kan? haha
How about who was the last person to send you a text, and what did it say
:> nanty nak bukak hp jap!
And was the last person you texted, and what did that say?:
:>ntuh! saya tak on hp lagi :P
Last person to kiss you?
:> mummy kate saya busuk tak mandi! haha
Who was the last person you lied in bed with?:>
:> si t0ncet! ily <33
Relationships and Love
Are you single, taken, or just happy?
:> happy happy happy
If taken, who is your bf / gf?
:> si t0ncet yang suka tido guling2! haha
How long have you guys been going out?
:> since my last birthday celebs..ngee
When is your aniversery?
:> takkan mau bagitaw lagi? malu ah! haha
Do you love him / her?
:> i love you! haha
Have you ever cheeted on them?
:> selalu curik bam bam baby!
Do you love them?
:> na'ah! hehe
01:
I'm wairing?
awww..malu ah! ahaha
02:
I wish I was with?
my handphone! buley?
03:
My favorite type of gum is?
teeeeeeeetttttt
04:
Who did you hang ot with at lunch?
belum lunch lagik! kebulurrr...
05:
Do you miss your passed?
i miss RIMUP! waaaaa
06:
If you ever got the chanse to go back in time, would you?
hidup harus ke depan...*hahha mungeks
07:
Your best friends are.....?
lebih ramai dari engkau engkau dan egkau punya! hehe
08:
The date today is?
jan 29! lalalala
09:
Are you missing anyone?
my nanny!! AL-FATIHAH

science student..

if pure science student mesti cita2 nye nak same je..klu tak jadi doctor mesti jadi pakar perubatan tak pown jadi pharmacist atau paling cikai jadik juru rawat *erk, maap maap! heheh

tak boley ke klu org fikir lain drpd yang lain..memang la bdk pure science ni kat skola blaja pasal chemical, human body, organism n yang sekutunya..tapi tak salahkan if this science student nak try pegi stream lain bile da besa!

herm..ape yang mira merepek meraban ni? ohh tidakk! hanye ingin melepaskan ketidakpuasan hati! heheh PAAANNGGGGG *ngee

bg mira, utk pilih stream kat high skewl ni agak susah..cuz if da slh pilih SPM kantoi! klu di ikutkan pown mira takmo amik pure science cuz mira tak minat all this thing about nature life..

pasal baby, organism, segala benda yang berkaitan body system! banyak weyhhh...tak dan den nak ngapalnye SPM dah dekat..fuhh fuhh

after pmr dulu mira ade pikir gak nak amik sastera but after kne lecture ngan mummy pasal SUSAH n watsoever thingy, mira tukar la kan...*da kate menurut perintah :P

ingt okeyla nak amik akaun cuz cita2 budak kecik! nak jadik akauntan kunun...*padahal la ni add math kantoi! tapi mmg da nasib mira kne lecture lagi oleh atok sedara gue yang terang2 la jadik akauntan..pusing sane sini tak jadi la mira amik akaun..

last2 yang tinggal pure science! harap kan ade bio sume stream yang kite nak pilih kat U akan lepas...thats wat i heard from most of the people la kan..

tp, itu U punye cite..now mira yang sangkut kat hugh skewl nak belaja BIO segala! da la tu, i nye phisycs pun cam tah pape..nak wat camne??

so, if la bio students ni dikategorikan sebagai DOCTOR la satu ary nanty..takley ke mira nak amik LAW bile da lps spm nanty??? heh...

takde masa..

alahai..lame btol mira xjenguk blog yang hampir jadik khazanah alam ni..*perghhh

mahap la ye semua! mira nggak ade mase ni maw update..skola skola skola weyhhh..maw pengsan da ngan skolah!

ni nak stat cuti mira update laju2 okeyh? nantikan...ngeee

aaaaaannnggggiiiinnnnnn......

dah seminggu angin kat malaysia ni kuat je bunyik nye! lagi2 time pagi n malam...mmg gedegang gedegung la bunyi pintu segala atap nye *erkkk?

klu time pepagi kt skola tu..mmg boley TERBANG la mira..tudung, kain sume nak naek melayang2...tk ke gilos klu tercabut depan org?

klu malam plak time nak tido la angin paling KUAT! adk ngan abg da selamat tido kat hall..mira nak join? huisshhh..i kan very da tid0 cam lari 100 meter! *lgpun kat ats bed selesa kayh!! :P

tp kan, mlm ni agak slow plak angin..takde lak yang bunyik gedegang gedegung! hermmmm...pelikk! 0.o?

melampau...

adoiyaaaiiii..kebusy-an mira kini dah tahap maximum!! dah takde mase utk blog ni, utk myspace, frenster dan seangkatan dengan nye...*malahan diriku jua tak terjaga! wahhh..:P

rase cam nak meletop je ta0n ni..tapi, takpe! sbb ia nya akan berakhir...waaaaa!!! mahap la takde ape yang boley di update sekarang..nothing much!

biase la sekolah homework study sekolah tuisyen....lalalalal...banyak2 pown takpe! janji result SPM!!! ngeee...

pening kepala...

waahhhh..pening nye kepala mira! ble start skolah mcm ni la jadi nye! habes sume benda tak kne..bwat tuh tak kne, ni tak kne...*naseb la den tak pedidod..hehehe

minggu ni penoh dengan aktiviti pengawas..mira dah jadik setiausaha pengawas utk 2009! banyak la kerja yang harus dibuat..n paling penting ngadap LAPTOP sahaja..pastu tangan cam tak ckp space!

mata lak da mcm org senget tak cukup tidur...rambut da macam THE HULK *nsb bek bdn tak tuka colour! huh?...badan dah penat separa gilos! cukup tak explaination yang mira kasik? so, uols faham betapa sakit nye jiwa raga ku membuat sume keja ni? *wahhh..madahh lagi! :P

tapi, dah tanggungjawab...takde hal nye nak complain2.yang penting gaji den mas0kkk!!!:D

bangun pgi...

hhhuuuuuaaaarrrrggghhh!! *erk, jadi tak cam org ngantok? hikkk dah tiga ari berturut2 mira bangun awal...seawal mentari membelah keheningan pagi yang sunyi dn sepi! *wah..bermadah helah r pulak! ngee

well, disebabkan ta0n ni ta0n akhir..terpksa la mira bangun awal..utk sampai ke sekolah semata2! huh...penat la jugak..sbb banyak tugasan nak di siap kan..ni pown ade lagi 2 3 homework belom dibereskan! waaaahhhhh *asal la aku tingkatan 5 ta0n ni? huhu

maka nye..blog ini terpaksa mengalah..takdela mira nk berangan jadik blogger tegar lagik! huhu..takpela nnty cuti gua balun abes2! hehehe

*k la, nk pegi sekolah..nnty kne marah ngan mummy! :P

first start of the school season for 2009...

huuuuaaaarrrrgggghhhh...penatnye! harini adelah first day mira mula skolah n the first day utk tahun akhir di alam persekolahan...hurm..

tak banyak benda jadi hari ni..tapi memenatkan sbb first day lagi da ade homework..nasib baik yang simple..if cikgu tnye benda2 yang mira tak taw, confirm mira lebih tinggi dari org lain! *huhu..berdiri atas kusi la..

tah0n ni mira dapt kelas efektif...nak taw kelas ke bape? meh mira tunjuk S E K L A H M N W B T..saje je mira besarkan E tuh supaya mata uols luas terbukak! ngee..dulu mira kelas S..asal? cikgu ckp sbb da ade class RC utk budak reka cipta so bdk class science di rombak! waaaahhhh

tak dapek la den nak sama kelas ngan kawan2 seangkatan..tapi takpe cuz besties mira still kelas same..alhamdulillah..naseb la jugak kan? if tak...takdo nye ko nak gumbira2 ari pertama...hihihi

k la..nak kne sambung study pulak! nnty cot cet lagi..mekaseh kerana sudi membaca! :)

video-video terlampau...

okies2..kali ni mira nak tunjuk kat uols kemeriahan and aksi2 agak 12sg *xley geganas sgt kang kne baned blog akuh!hikk..if uols ade bace entry PD and tak percaya weols ni meriah..hah, ni bukti nye! ngee...

betapa kecohnye aunty2 mother2 daddy2 brother2 kakak2 adik2 dan segala bagainye...jum layannnn...:D *percaya tak ade 65 org kat pantai tuh..hehehe

video

video

video

video

kembali ke sekolah...

oiiiii orang2 sekalian...esok sekolah dah buka!!!! waaaaaaa..habes la angan2 ku musnah *wahh, cam tajuk lagu lak nak tido je setiap ari...hehehe

well, for uols yang da nak spm ke, upsr ke atau pmr ke *ehh jap..camne keputusan arituh erk? gudluck la ye...kita pown nak SPM tauh..lps spm ni ade lagi SPM paling besar sume umat manusia kne hadapi..nak taw???hihihi *lu pikir la sendirik..kehkehkhe

starting from tomorrow..uols tak payah la nak refresh blog mira dua puloh kali sehari *wahh..cam ado je yang nak masokk blog ni, malu i ta ! ngeee...cuz semestinya mira tak selalu ley update blog ini...nanty tak pasal den kne sound ngan omak den! hahaha

ta0n ni dah jadi ta0n akhir bagi mira...so, agak SADIS gak la bile terkenangkan sekolah.huhu *sbenarnye excited abes nak kuar dari skolah! hikkksss...mira harap uols akan tolongla ye! mendoakan kejayaan mira! dan kita akan same2 berjaya...AMIIIIINNNNNNNNN..... :)


SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH!

sekolah part 2...

lepas habes upsr mira ni gumbira yang amat n mula la pikir2 kunun nak masuk asrama..nak belajar berdikari...habes sume permohonan asrama mira anto! yang takde dlm list pun den sebatt *hikk nak tunjuk perasaan ghairah je :P

bila nak bukak skolh tu mira dapat masuk asrama dekat johor..skolah pakcik mira! skolah tu baru n nak masuk situ kne la ade org2 dalaman yer :D klu tak, nan ado nye den yang dah kebandaran ni dapat masuk skolah kampung! :P

tapi...hari pertama masuk da menanges nak balik!!! wahahahahhaha..apesal gelak2? mira tau r mira CEMBENG! ngeeee...tapi kan mira rase skolah tu menakutkan...mane tak nye..baru 2 ari masuk skolah da masuk hospital! sbb nye? hehehhe..*den merajuk ngan omak den soh amik die takmo datang! wahahhaha

ye la..dah penat2 die anto jejauh soh berdikari den dah buat hal nak balik...tapi cam biase la, omak den kan ibu mithali *wahhh puji lebih ni hukk...lps kuar hospital die tros datang amik..hehehe katenye klu dibiar mau nye den panjat pagar asrama lari balik kl! hehehe..

lps dah 2 minggu mira tak skolah..mira masuk balik melawati...*sbb sbelom dapat tawaran asrama mira dapat skolah melawati..bukan men susah lagi nak masukk! kne ituh ini..last2 mummy try jugak bagi segala bagai keputusan utk masukkan mira skolah tuh..

n alhamdulillah..dapat gak masuk itu sekolah! hahahha..tapi, yang best nya..mira vangge bagitau kengkawan kate "kita dah rase dok asrama..tapi macam tak best la sbb tempat tu berantu!"...wahahhaha alasan penyelamat *sbenarnye rindu omak! :P

*huh..panjang la pulak citer nye..nanty mira sambung lagi kay :)

sekolah...

lagi dua hari sekolah nak bukak..rase cepat mase berlalu kan? mira ingat baru je dapat keputusan pmr baper ari lepas, ropenye den dah tingkatan 5! waaaa...ta0n ni la ta0n akhir bagi mira di alam persekolahan...*sadis la pulakkk :'(

tapi takpe...sbb lps skolah nnty mira akan masuk pulak alam universiti..atau ngn name ade class cket "alam menara gading"...wawawa harusla berangan lebih tak gituh? hikkkss

tapi, bile citer pasal bukak sekolah ni..mira ni teringin lak nak flash back *ayat power uuu..hihihi mase zaman2 dolu kala bila stat skolah..gembira yang hamat! rase cam skolah la teman paling syiioorrkk nak pegi..kalau time coti2 malaysia tak pandang tempat2 coti nie..kepala dok ingat bila nak masuk skolah balik *mungkin tu pasal bab pun asyik meroyan nak masuk skolah balik kutt....hehehe

bagi mira..nak masuk standard 1 xde la susah sangat..mngkin sbb mira da attend tadika since 5 y/o lagikk..so, takdela den gelabah nak ikutt omak den balikk *hukk..sbenarnye mira tak ingat pown camno mase masuk skolah dolu..hehehhe

tapi..yang best dulu bila time exam dapat gred A1...hehehe mula la cikgu vangge2 kan anak muridnye...habes kombang2 hidung dan muntut den! hehehehe..ye la, dulu mira belajar kat terengganu..mmg kekampungan habes la..hahahha

tapi bile masuk standard 3...mira pindah kuala lumpur...waaaaahhh! cam kene paaaannnnngggg je bile masuk skolah tgk muka sorg2 den tak kenal! waaaaaaa....mula la den ingat rumah nak balik hehehehe...tp time tu tudung da melayang da *kunun bile dtg kl kne r updated cket..tudung? bolayan...hehehe

tapi..ari pertama je tak pakai..lps tuh mira kne hambat ngan daddy kne pakai tudung..wahahahaha and lps tu plak kne ceramah ngan atok den pakai tudung! hikkkksss *gilo kau baru dtg kl da lupe daratan...


and after that macam biase la..tapi bila masuk standard 5 mira dapat masuk kelas pertama! wahhhhhh takuuuuuuttttttt...mane taknye, kengkawan den suma kelas kedua...mira je ntuh mane sesat terlanjur ke kelas atas! *cehhhh..kunun nak tunjuk pandai sbenarnye! heheheh

menangis la mira tetiap ari...nak tukar kelas..tapi bile da masuk bulan kedua? hilang rase gabra beb! mula la mira paling over sekali di kelas ituhhhhhh! mummy lak ngan sesoka aty nye menyindir "eleh..dulu sape la yang menangis bagai nak rak takmo msk kelas tuh? heheh"...*malu2

then, the next yer pown mira dapat masuk kelas sama...hurmmm, dan berkat kesungguhan belajar ni mira dapat 5A utk upsr! alhamdulillah....

*okies, nanty mira sambung part 2 pulak yerr :)

kehangatan..

ouhhh..cam sesuatu je kan tajuk entry kali ni..tapi kan seriously, mira rajin nak update entry ni utk melepaskan kegeraman dan kehangatan yang membara! rase cam nak meletop je taw *wah, cam pelik lak ayat..huhu

okies2 jum kite straight forward sahaja...smlm mira keluar ngan sume family cinta! nak beli barang for school ..*harusla membeli brg baru, sekolah da nak buka weyhhhh :P

weols ni kan cam kejakunan tahap maksimum...so, pegi la kat jj au keramat tuh..jj taman maluri da tak main la yerk *wahaha..lupe daratan ni :D..jj kat ctuh agak besar la berbanding taman maluri nye..tapi mummy cakp takde r! *mummy cakap, mira diam je yerk..hahaha

weols masuk, beli2 n tros nak blah je..cuz da malas nak dok dalam tu *sejuk kan main taw! mira ni pantang diajak shoping, maka berlambak la barang nak dibeli..nak tu ni tu ni..*wuhuhu, bley bayangkan kepeningan kepala mummy n daddy lyn kerenah gua? hahahah

yg part itu okeyla lagi yerk...tapi bile sampai nak bayar tu yang fening palo den nak beratur..mase dtg tadi tengok cam lengang je...ni nak bayar perrrrggghhhhhhhhh! weols pown carik le yang da tinggal 2 3 org lagik nak beratur tuh...tungggu je la!

dlm 7 8 minit tunggu baru la org depan tu jalan...ape yng lame pun i tk taw! lembap semacam..bile nak sampai turn weols nak bayar tu ngn senang lenang nye si minah cashier ni cakp "dik, kaunter ni tutup ye..byar kat sebelah".....waaahhhhhh!!!!! hangen nye den...da la aku da letak barang tuh,..nak je lempang muke die!

tapi, weols kan penyabar cket *cket je pasni klu kena lagi den letooppp je! pegi la weols mencarik kaunter lain..okeyla jumpa, tros beratur! yang makcik2 pakcik2 kat blakang weols tadi pown ikut jerk..takde hal la kan? tapi yang bengang nye sampai 10 minit satu customer die nak layan!!!! wahhh...ko ingat ni tempat bersantai? aku nak cepat boley plak die lambat...

takpe2 sabar lagi kan? bila da nak sampai turn weols tuh..customer depan ni ade hal ntuh pape ngn harga barang..okeyla tak kesah kan..tapi yang hangen nye boley die cakap "erm..dik, ni lame nak tunggu. adik pegi bayar sebelah yer" waaaaaahhhhh!!! lagi menguji kesabaran ouhhhh

aku pown hape lagik..kumpulkan semangat, susun kata2 dan "kak, saya dah beratur panjang sebelah sana n awak nak suruh saya tukar lagi?" pastu yang lebih menaikkan darah aku yang agak2 manis ni, die ley tambah "erm..adik guna caunter sebelah laju cket"..ngek la ko! mira takde nye nak pegi2 sane sini carik caunter lain..teros sound,

"buat hape saya nak pegi kaunter lain? saya dah tunggu sini lame taw tak! kalau saya pegi sebelah pun bukan nye saya dapat bayar terus! takkan nak tunggu lagi hah?"...hahahaha itu dia! gua da kebabooom tahap maximum..mira da merah2 muka tros takdenye nak toleh kiri kanan..

die da ketakutan tengok budak yang kechik cam mira ni meletop tros laju je "okey2la saya kira"...wahahahha, jahat kan mira? lepas da bayar2 habes, mira pown laju je nak gtaw mummy..memang hangen je mira ngan pompuan2 jj ni..mmg nahas la klu lepas ni den kena lagi!

pastu adek boley plak sambung.."wahh..terror la kakak tadi sound org tuh..kuat pulak tuh sore..saluuuttt ahh! hehehe "..ooopppsss! malu den :D

card dari Q's...

wahhh..mira dapat kad tahun baru dari encik Q's..hehehehe makanye klu org ini sudah datang dan mengetok itu chatbox mira...dengan lajunye mira mengambil! wahahahah

mekaceh ye encik Q's...happy new year juga sama kamu! jum kita share2 ape azam kamu ituh..hehehe

card dari K-A!R-yL..

hehehe..akhirnye terambil gak kad tahun baru dari blog K-A!R-yL...mira ni rajin je pegi jengok2 blog orang...tapi bila disuruh mengambil barang..lembap je! weheheh

lps kena sound2 baru rajin..hehehe..tapi ape pun thanks ye! selamat tahun baru juga :)

2009..


HAPPY NEW YEAR!!


wahhhh..lip lap lip lap da masuk tahun baru...rase cam baru semalam je sekolah cuti kan? *kemalasan terpancar! ngeee


hehehe...so, dah tahun baru ni segalanya mesti la baru..azam yang dah lapuk haruslah digilap2 n tengok camne azam tahun lepas...berjaya atau tak?..bg yang berazam tahun lepas tp tak kesampaian...jgnla risau, bawak je ke ta0n ni..mane tau ade rezeki? :)


wlobagaimanapun..janganla hanya nak berazam je pastu berangan..usaha? tid0? ngehh..takdonye hang nak dapat! :P so, klu da tanam azam tu awal2..beringat la ye..


ta0n lepas mira tak azam ape2..sbb da bangge baru lepas pmr! so...lupa diri.ish3! maka..ta0n ni mira nak bangkit balik n berazam ngan lebih semangat...boley tak? *ape sengih2...tengah semangat ni :P



  • mira berazam nak jadi anak yang solehah dan sentiasa membanggakan mak pak mira..*fuuuhhh..amin aminnn.

  • mira nak aktif dalam sukan n watsoever aktiviti yang ado kat skolah..da kate ta0n akhir ye dak?! *huhu..da tua aku ni ye?

  • mira nak belajar to score in SPM *insyaallah ta0n ni mira amik 9 subject..doakanlah yerk :)

  • mira nak daftar tuisyen n attend each n every classes yang ado *maknenye tak dapek la den nak ikot time coti2 malaysia klu ado class..waaaaaaaaaaaaa!

  • nak jadi pengawas yang lebih baik! *gua ngan budak2 biase sekepala taw..n0 hal la! :P

  • n last but not least..mira berazam untuk terus maju ke depan n tak berputus asa! yeeezzzaaaa...

perggghhh...macam banyak je azam kan? tapi itu ape yang mira doa2kan..harap2 termakbul la pada tahun 2009 ni..insyaallah, mira akan update entry lagi ye :)


*wahhhh..apesal aku tetibe jadi baik sebaik2nya ni? kene mandrem erkkk! wahahaha