Followers

sekolah...

lagi dua hari sekolah nak bukak..rase cepat mase berlalu kan? mira ingat baru je dapat keputusan pmr baper ari lepas, ropenye den dah tingkatan 5! waaaa...ta0n ni la ta0n akhir bagi mira di alam persekolahan...*sadis la pulakkk :'(

tapi takpe...sbb lps skolah nnty mira akan masuk pulak alam universiti..atau ngn name ade class cket "alam menara gading"...wawawa harusla berangan lebih tak gituh? hikkkss

tapi, bile citer pasal bukak sekolah ni..mira ni teringin lak nak flash back *ayat power uuu..hihihi mase zaman2 dolu kala bila stat skolah..gembira yang hamat! rase cam skolah la teman paling syiioorrkk nak pegi..kalau time coti2 malaysia tak pandang tempat2 coti nie..kepala dok ingat bila nak masuk skolah balik *mungkin tu pasal bab pun asyik meroyan nak masuk skolah balik kutt....hehehe

bagi mira..nak masuk standard 1 xde la susah sangat..mngkin sbb mira da attend tadika since 5 y/o lagikk..so, takdela den gelabah nak ikutt omak den balikk *hukk..sbenarnye mira tak ingat pown camno mase masuk skolah dolu..hehehhe

tapi..yang best dulu bila time exam dapat gred A1...hehehe mula la cikgu vangge2 kan anak muridnye...habes kombang2 hidung dan muntut den! hehehehe..ye la, dulu mira belajar kat terengganu..mmg kekampungan habes la..hahahha

tapi bile masuk standard 3...mira pindah kuala lumpur...waaaaahhh! cam kene paaaannnnngggg je bile masuk skolah tgk muka sorg2 den tak kenal! waaaaaaa....mula la den ingat rumah nak balik hehehehe...tp time tu tudung da melayang da *kunun bile dtg kl kne r updated cket..tudung? bolayan...hehehe

tapi..ari pertama je tak pakai..lps tuh mira kne hambat ngan daddy kne pakai tudung..wahahahaha and lps tu plak kne ceramah ngan atok den pakai tudung! hikkkksss *gilo kau baru dtg kl da lupe daratan...


and after that macam biase la..tapi bila masuk standard 5 mira dapat masuk kelas pertama! wahhhhhh takuuuuuuttttttt...mane taknye, kengkawan den suma kelas kedua...mira je ntuh mane sesat terlanjur ke kelas atas! *cehhhh..kunun nak tunjuk pandai sbenarnye! heheheh

menangis la mira tetiap ari...nak tukar kelas..tapi bile da masuk bulan kedua? hilang rase gabra beb! mula la mira paling over sekali di kelas ituhhhhhh! mummy lak ngan sesoka aty nye menyindir "eleh..dulu sape la yang menangis bagai nak rak takmo msk kelas tuh? heheh"...*malu2

then, the next yer pown mira dapat masuk kelas sama...hurmmm, dan berkat kesungguhan belajar ni mira dapat 5A utk upsr! alhamdulillah....

*okies, nanty mira sambung part 2 pulak yerr :)

2 comments:

caihonglum said...

yeap,skol is boring,
ni pun las year i kt skola
cuz dis year stpm ahha
tp i kt skola nie 1 and a half year je:P

the cinta said...

hahahha..
well tak boring if ade kawan! :P
oh really?
gudluck ye :D