Followers

kawan ade yang macam air dan ade yang macam api..


mungkin sesetengah orang agak sensitif bile bercakap tentang kawan
termasuk la mira yang tak kurang emo nye
ye la, kawan memang ramai
tapi kalau nak carik yang baik dan betol2 memahamiboleh kira dengan jari je
lagi-lagi zaman mata penuh duitan dan kebahagian cenggini
kawan yang perlu time bermasalah dan kawan yang perlu time bergembira
macam langit dan bumi perbezaan nye

nak kate kawab ngan alien tak jugaksebab dua-dua manusia biasa yang hidup juga perlu berkawan
cume itulah masalah kite bile kadang2 kite alpa tentang status rakan kita
iaitu KAWAN..
mula-mula kenal memang gah la canang satu kampung
"kawan sejati sehidup semati"
wahhh..kemain lagi bagitau orang betapa rapatnye hubungan
kalau boleh ditepek atas dahi wat perhatian orang lagi bagus
sebab nak menunjuk kan yang kite ade kawantapi da kelamaan.. bile tulisan di dahi tu pudar
ade ke fikir yang kawan itulah ade time duka dan gembira?

mira tidakla menyalahkan kawan sebab melupakan
atau mungkin ter-alpa akan kehadiran mira
sebab tu mira tak la terlalu membanggakan diri bila ade kawan
kita tak tau bile roda pusingan hidup kita akan berada di bawah
time tu la baru kte sedar yang berkorbanla macam mane sekalipun
kawan tak semestinye ade untuk kite selamanya..


mira memang ramai kawan
tapi KAWAN je la..
TEMAN mungkin boleh dikira dengan jari je..kenapa? sebab tak semua kawan boleh dijadikan teman yang setia
tapi TEMAN akan sentiasa ade untuk kite..tak kira susah mahupun senang


time sekolah mira memang tak berapa ngam ngan kawan pompuan
sebab da pernah rase camne ditikam kawan sendiri
mira jadi serik dan tak mampu teros berlakon gembira depan kawan
so, mira amik jalan berkawan ngan lakimemangla spesis lelaki ni ganas2 tapi keganasan diorang tak sampai membunuh kawan sendiri
kadang2 ade jugak mulut mengata bile mira kawan ngan laki
"dah kau taknak kawan ngan aku, ade aku heran?"
so...mira wat tak tau sajela..

tapi ape pun,
mira tak pernah tolak kawan ke tepi sebab nanti bile mereka perlukan mira
confirm mira ade dalam list kawan yang boleh menolong
jadi takde masalah kalau mira teros berdiam diri kalau..
  • kawan outing, mira hanye akan tau 2 3 hari selepas ituh
  • kawan berjumpa, mira orang terakhir dalam list untuk dijemput hadir..*itupun, lepas makan bile teringat mira
  • kawan birthday? hahaha..ye, mira kan tak ingat bday kawan..sebab tu mira wish awal pastu tak bg hadiah kan?okeyh..takpe =)
yang penting berkawan biar beribu..
tak perlu nak kipas kawan untuk dapat TEMAN..
sebab TEMAN tak mungkin biarkan kite bersendirian.. =D

2 comments:

arekymz membuyau said...

betol tuh..
same la kite.
kawan ramai..
tp kurang memahami..
tp redha je bole kan??
:)

miracinta! said...

herm..yep! redha je..
tapi tu la skang bile kawan ade prob baru nak carik..herm