Followers

games di pantai..

pagi keesokkan hari nye
weols kena bangun awal and get ready ke pantai
sbb pagi tu ada games

mula2 malam sebelum tu
pengerusi family day taon ni bagitau pagi tu ada poco-poco la, senam robik bagai
tapi, yang bangun and turun ke pantai awal
budak2 je..
termasuk la remaja baru meningkat cam mira
*ouhhhh..malu puji diri~ haha

sambil menunggu orang lain bersiap
budak2 kecik nieyh semua dah turun main pantai dulu
baby monster pun ke sana
tapi mira tak kasi dorang masuk ke air..
ye la, tade sape mau jage an..
lagipun mummy ada pesan jangan main pantai
sbb tumpahan minyak kat selat melaka uh...
adoi.

tapi hanye tinggal pesanan je la kan..
bila mummy and all the mak sedara-s ni turun
diaorg la terjun ke pantai dulu
aiiicccoooohhh..
kata takmo main pantai, tapi weols dibelakangkan..hahaha

semua dah turun berkumpul
games pun start..
tahun ni yang adjust game semua anak-anak pak ngah
dimulakan dengan game bebudak dulu
mira pun ape lagi..
ke depan ah dulu, sbb die panggil budak2 kecik
eh eh, i kan budak lagi? hahahahaha
*seriously, bape kali mira kne tolak tepi en..=.=''
first game ; tiup belon
second game ; isi air dalam botol
third game ; junjung buku
fourth game ; straw game
fifth game ; cari gula-gula
lepas habis game budak2
weols beralih ke games remaja-remaja comel
waaaahhhh! hahaha
tapi game ni sangat la extreme
sbb semua main nak menang je
lepas tu suka suki gado2 manja kat tepi pantai uh
termasukla mak-mak sedara yang jadi manager group nye..
hahahaha!
memang riuh habisla time permainan tuh
weols da ta pandang sekeliling lagi..
*agaknye, klu perasan ade org lain tengok..ta jadi kowt main perang2? haha
mula-mula bahagi groups..
boys~

girls~


grouping..


second game ; jalan atas tempurung..
group mira je takde masalah mase game ni..
haha



third game ; susun cawan kertas..
game yang paling bahaya nieyh..



ketidakpuasan hati berlaku masa ni..
gado sana sini..
ahahahaha..
mak mak sedara pun bukan main



kubu pertahanan pun di bina
dengan kuat nya
sbb dua team lain dah roboh..haha

zaaaassss...
sekelip mata, kubu pertahanan roboh...
tergolek dookkkkk! hahaha

fourth game ; terlor sapo pocah dulu! hahaha

team A..
telor tak kuat..
tade guard, tu yang pecah...hahahaha


team B ..
telor boleh tahan kuat nye~~

team C..
hahaha! telor confirm ta pecah
sebb da jadi pocong! hahahaha

fifth game ; three legged race

pertukaran pasangan yang lembap..haha

kegembiraan yang terlebih awal! hahaa

kumpulan yang paling lama nak tuka partner!
hahahaha..kesian =P

dan juga...
pertengkaran berlaku...
hahahahaha...

akhir kata, memang semua game best la!
siap ada iklan gado gado lagi...
good job kepada kak long, kak ikah and kak izzah! =)

2 comments:

AzwaZynal said...

haha tak sabar nak tunggu tahun depan punya

HOn3YB33 said...

meriahnyaaa..!! besh!! besh!!~~