Followers

science student..

if pure science student mesti cita2 nye nak same je..klu tak jadi doctor mesti jadi pakar perubatan tak pown jadi pharmacist atau paling cikai jadik juru rawat *erk, maap maap! heheh

tak boley ke klu org fikir lain drpd yang lain..memang la bdk pure science ni kat skola blaja pasal chemical, human body, organism n yang sekutunya..tapi tak salahkan if this science student nak try pegi stream lain bile da besa!

herm..ape yang mira merepek meraban ni? ohh tidakk! hanye ingin melepaskan ketidakpuasan hati! heheh PAAANNGGGGG *ngee

bg mira, utk pilih stream kat high skewl ni agak susah..cuz if da slh pilih SPM kantoi! klu di ikutkan pown mira takmo amik pure science cuz mira tak minat all this thing about nature life..

pasal baby, organism, segala benda yang berkaitan body system! banyak weyhhh...tak dan den nak ngapalnye SPM dah dekat..fuhh fuhh

after pmr dulu mira ade pikir gak nak amik sastera but after kne lecture ngan mummy pasal SUSAH n watsoever thingy, mira tukar la kan...*da kate menurut perintah :P

ingt okeyla nak amik akaun cuz cita2 budak kecik! nak jadik akauntan kunun...*padahal la ni add math kantoi! tapi mmg da nasib mira kne lecture lagi oleh atok sedara gue yang terang2 la jadik akauntan..pusing sane sini tak jadi la mira amik akaun..

last2 yang tinggal pure science! harap kan ade bio sume stream yang kite nak pilih kat U akan lepas...thats wat i heard from most of the people la kan..

tp, itu U punye cite..now mira yang sangkut kat hugh skewl nak belaja BIO segala! da la tu, i nye phisycs pun cam tah pape..nak wat camne??

so, if la bio students ni dikategorikan sebagai DOCTOR la satu ary nanty..takley ke mira nak amik LAW bile da lps spm nanty??? heh...

2 comments:

mummycinta said...

mira sayang , apa saje yang mira pilih mummy will always be with u dear. dont worry whatever u do , mummy n daddy will give u 100% support. u go gurl....

{Suria Muhammad} said...

salam..
heyya. i was once a student in a girls' boarding school. so, obviously la amik sc stream. but here i'm, ended up reading law. i don't see sc stream would restrict u from excelling at other fields i.e talk about d wide choices of courses offered

all the best nway! :)