Followers

amali memandu..

hari ni mira cuti buat pertama kalinye..
dalam bulan februari la.
hahah!

mase january arituh cuti sampai 4 hari
gaji pun kena potong akibat kemalasan yang melanda!
padan muke saya sorg menanggung..

tapi hari ni saya memonteng kerja pun ade sbb yang munasabah okeyh
mira tengah dalam proses utk mendapatkan lesen kereta
the first kursus dah lame!
bulan 12 harituh lagi mase bday mira tros mendaftar sbb takut tak sempat
tapi buang mase je sbb mira amik ujian undang2 tuh lmbt
and then kursus lagi 6 jam tu pulak split!

ngeng btol la..
the first 3 hours die wat utk amali memandu je
kenal la break oil, battery, minyak pelincir and etc.
beragakla kan memang mira nak amik tahu sangat!
hahahah..
lps da hbs sesi tu pulak kne wat appointment utk next 3 hours

the kerani kat imkeda tuh cakap free on feb 17!
perghhhh..bapak berkurun akuh nak menunggu..
boleh lufer smua yang da blaj baru nak wat kursus teori
so, mummy pun meng-call-ing imkeda utk minx awal nye kursus
she called last friday n dapat wat kursus amali hari ni
thank GOD!

mira ingat today nye kursus same cam kursus kpp or the 3 hours arituh
rupenye, die ajar 4 benda je!
"sebelom masuk keta nak jalan kene check 4 benda! minyak pelincir, break oil, battery and air"
durhhhhh =.='
pastu dah paham paham..
dea ajar tekan clutch pulak!
wahhh masak den try kaki tak sampai clutch

instructor kasi try 10 kali..
then dea tros soh jalan keta!
perghhhhhh merasa den bawak kereta first time hari ni.
mmg jakun yang hamat la kan
asyik tengok org je bwk tapi harini kite lak yang bawak!
memang feel je time bawak tuhh

tapi yang best nye bile tekan clutch n nak lepas pelan2...
tros dup dup dup vrommm....
hahah! tros mati enjin...
takdonyo nak ke depan sikit ke hape
mmg time buat tuh menggelabah habis gigil sbb takut kene marah
nk jadi cite nye den dah penat mase tuh
*tipu tipu! tak focus sbb da suke usha org lain! hahah
kaki pun nak tekan tak larat lagi dah

lastly, bile dah asyik matik je enjin keta
insructor tuh pun kata "okeyh, cukupla utk harini.awak pun nampak penat!"
hahahahahha...
nasib baik instructor baek, klu idak
mahu nye den kene maki! =P

LESEN L SAYA SEDANG DIPROSES

2 comments:

arekymz membuyau said...

cett..
memule dye excited bkn maen..
dah mls nak abes cpt eh..
hahahaha

miracinta! said...

hahaha..
taw xpe!
ye la, nak tkn clutch susah tol
asyik mati jerk enjin
geram plak..da la tak sampai! =P