Followers

ade ape dengan bajet?

uols pernah dengar tak orang berkate2 menggunakan perkataan "bajet" ?
hahaha..

slalunye yang gunakan perkataan ginih
org2 yang muda2 serta mereka yang bajet muda cam mira!
kire perkataan ni dah jadik trend utk digunakan..

selain ianye slalu ade tetiap ta0n digunakan oleh pedane menteri kite
"pembentangan bajet"
*okeyh ejaan budget, bunyiknye bajet =P
"bajet" jugak digunakan utk merungut mengutuk serta memperli rakan2 setugas
hahaha..ye la, klu ta puas aty tros sound direct "yang kau nak bajet ni kenapa?"
takpown secara slow motion berkata dalam hati "bajet tol minah ni"

maka,
terjadikla suatu fenomena dipanggil bajet-membajet
dimane perkataan bajet ini sangat berleluasa digunakan
malahan ade gak yang gune utk diri sendiri
"aku nak bajet hensem arh harini"
hahahah *sumpah okey itu adelah kegunaan mira setiap hari!

seriously okey perkataan ni jugak turut men-tsunami kan pemikiran family cinta
dah berhari2 keluar saje perbualan2 yang ta masok akal
kemudian mesti ade kaitan dengan bajet
dan seterusnye disambung2 utk menjadi satu karangan 350 patah perkataan..
so, kiteorg ckp bajet smpai 350 patah tros stop. dan gelak guling2!
hahahahahhaha

jadi kesimpulan nye
uols punye hal la nak gune atau tidak perkataan bajet ni..
yang penting jgn la diikut contoh di bawah ini..
bile perbualan berlaku antara mira.adik.mummy

adik : mummy, adik rase cam hensem je arini

mummy
: eiiii..bajet betol arhh tuh *sambil jeling2 pandang mira

mira : tu la pasal. klu satu hari tak bajet hensem takley ke?

adik
: bile plak adik bajet hensem? memang adik hensem.bajet adik taktaw la akak ngn mummy memang taw adik hensem kan

mira
: haha,..tak memasal nak bajet tak tentu pasal kenapa? ape bile bajet hensem tu kire adik dah membajetkan diri utk menjadi lebih hensem. dan seterosnye bajet kiteorg sokong arh

mummy : itulah pasal bile budak bajet membajetkan diri nye hensem =P

adik
: dan apabile kite bajet maka akan lari la bajet yang ade utk digunakan dalam bajet akan datang

mira
: dan takdelah bajet utk dibajetkan kepada diri memasing bagi kegunaan bajet2 sendirik...

mira mummy adik : ahahahahahahah

okeyh okeyh!
better stop sebelom mengarut..
*serious gile, dah mengarut boleh plak gelak cam hantu! =D

3 comments:

arekymz membuyau said...

bajet btol la mira nih..
bajet2..
cam klaka lak ayt tuh..
hahhaa

arekymz membuyau said...

bajet btol la mira nih..
bajet2..
cam klaka lak ayt tuh..
hahhaa

miracinta! said...

hahahha!
bajet bajet sajork
try la gne selalu =D