Followers

kindergarten - 22 january 2010

semalam mira pegi kindi berjalan kaki sajork
naseb baek dekat saje
kalau tidak mahu tercabut saje jantung den!
sbb guard kawasan rumah dah pandang2 jeling2...
hahahhah *perasan betoll mira ini
macam la guard tu pandang nak ngorat die..
sbenarnye guard tu pandang nak angkat tangan
dan juga berkata "selamat pagi"
dalam sleng nepal nye =P

oh, kerana hari jumaat adelah sangat cepat mase berdetik
terpaksa la mira ke kindi berjalan
ye la, mummy nak kne siapkan monster kecik lagi
nak masak semua! huh...
oleh itu mira pun dengan rela hati berjalan kaki
ye la...kan ke bagos amik angin pepagi buta!
dapat gak ber-exercise...
*naseb baek tak buta sampai tak nampak jalan...

tapi smlm mira ter-pergi agak awal
sampai kindi the kiddos lom sampai!
hahaha..semangat jumaat ituh...kenapakah?
mungkin sebab nak jeling2 anak teruna rumah banglo hujung itu berjogging kot..
*hahah...menjadi2 kegatalan mata mira XD

anak2 mira semua datang dengan semangat nak blaja
tapi mira sampai2 saje sudah hilang ke dalam bilik
membuat urusan kerajaan adeela..
hihi! membuat tugasan komputer
ye la, den sorg je yang tak buta IT! hehehe

naseb baek mira dibantu oleh principal
die yang handle the kiddos while mira membuat keja2 lain
ye la..nowadays teacher job is not just teaching
but also do some other things...
tapi naseb baik darh maseh muda
semangat berkobar2!

macam biase bile time balik itu semua rajin mengemas
ye la, dah kate nak balik cepat
and seperti biase bdk kecik yang slalu je balik lewat
slalu nye awal pade hari jumaat
huh? apesal la gituh..

tapi i still have that mood to be a teacher..
ngeee!
dan balik nye, terpaksa jugak berjalan di bawah matahari!
wargggghhhhhh habes gelap muka mak =P

5 comments:

Faarihin said...

wah.. jadi cikgu yer.. ngajar bebaik.. hehehe.. (^__^)

arekymz membuyau said...

best nye jage budak2..
kurang tension kan tgk budak2 blaja..

miracinta! said...

faarihin ; memag tengah cube mengajar dgn sebaik nye =D

arekymz ; hahahah...mmg la kurang tension tengok muka dorg. tapi bile da semua waaaaaaaaaa! je...habes tension lagi adelah..hehe

Shafie said...

teacher..bgs tu..hehe
oho kna jln bwh matahari ke.
bwk r payung.. :p

miracinta! said...

hahaha..
terlupe bawak la!
tu ar berlagak pepagi jalan kunun exercise..
tros lupe payung =P